Reggeli Plussz- Házasság és gyereknevelés

Egyéni kurzus
6 résztvevő
Course details

Ebben a beszélgetésben a házasság és a gyereknevelés témáját járjuk körül, néha kegyetlen őszinteséggel. Hívők és nem hívők is egyetértenek abban, hogy a házasság mint intézmény alapvetően befolyásolja az életünket, de ennek a megállapítása után, mintha nem éreznénk át ennek a súlyát. A romantikus filmekből és a médiából két szélsőség ömlik ránk: az egyik oldalon csak az érem egyik oldalát látjuk, miszerint csak a társ megtalálása nagyon nehéz feladat, tele kihívásokkal aztán még az esküvő szervezésén elcsúszhat a dolog, de ha kimondtuk az igent, akkor vége a filmnek, elértük a kiteljesedést. Sajnos a keresztény világban is ezt az ideált közvetítik felénk. Csak házasodj meg! Találd meg a társadat! De mi van ezután? Csak a filmeknek van vége ilyenkor. Hogyan tovább a szürke hétköznapokban, mi lesz ha megszületnek a gyerekek? Sok keresztény szégyenli azt, hogy bizony a házasságban, mint minden emberi kapcsolatban felmerülnek problémák, konfliktusok, de ezt szégyelni, vagy agyonhallgatni kell, hanem bizony dolgozni kell rajta. 
A másik szélsőség, amit akár korszellemnek is lehet nevezni, az pedig azt mondja, hogy az emberi kapcsolatok helyből halálra vannak ítélve, csak idő kérdése, ezért inkább ne költeleződjünk el, amíg valamelyik félnek nem kényelmetlen, addig legyünk együtt.    

Muzslai Gábor és Etelka a 2=1 házasmissziót vezetik már évek óta és rengetek házasságnak segítettek a megújulásában, ezért is beszélgetek ma velük.